برخي افراد در سفر هايشان به دنبال مكان هاي تفريحي و بعضي در مسافرت در پي مراكز خريد و خريد كردن هستند، در اين بين افرادي هستند كه در سفرشان به دنبال مكان ها و بناهاي تاريخي مي باشند و حتي هدف سفر خود را بازديد از اين مكان ها قرار مي دهند. در كشور تركيه بناهاي تاريخي رمز آلودي وجود دارد كه به بررسي برخي از آن ها مي پردازيم.
آنتاليا، شهري متعلق به دو امپراتوري
قبل از اينكه آنتاليا به مقصد محبوبي تبديل شود، يك شهر باستاني بود كه در دوران هلنيستي تاسيس شده بوده و بعدها بخشي از امپراطوري رم شد. به همين دليل شهر قديم آنتاليا داراي گذشته پرباري است.
دروازه هادريان يا هادرين آنتاليا – Hadrian’s Gate: دروازه هادريان يا هادرين يكي از زيباترين بناهاي تاريخي شهر آنتاليا مي باشد. اين دروازه اي به شيوه معماري كلاسيك يوناني از جنس مرمر سفيد ساخته شد و داراي 8 ستون از جنس گرانيت مي باشد كه در دو طرف چهار پايه نگهدارنده طاقهاي سهگانه دروازه واقع شدهاند. اين دروازه كه بخشي از ديواري باستاني است كه به گرداگرد شهر قديمي كشيده شده بود، تنها دروازه ورودي باقيمانده به شهر باستاني به شمار ميرود.
مسجد يولي يا ييولي آنتاليا -Yivliminare Mosque : مسجد يولي يا ييولي منار در سال 1320 به دست علاالدين كيقباد سلجوقي ساخته شده است و به همين دليل به مسجد علاءالدين نيز معروف مي باشد. اين مناره 38 متر ارتفاع، 12 ستون و 90 پله به سمت بالا دارد و به دليل داشتن شش گنبد از قديمي ترين نمونه هاي مسجدهاي چند گنبدي مي باشد. در حال حاضر از اين مسجد به عنوان مكان آموزشي فرهنگي استفاده مي شود.
كسيك مناره آنتاليا-ksyk minarets : كسيك مناره در زمان رومي ها، قرن دوم به عنوان يك معبد مقدس ساخته شد. در قرن هفتم به يك كليساي مسيحي تبديل شد و در همان قرن به علت حمله اعراب تخريب شد. در اوايل قرن سيزدهم كه سلجوقيان حكومت مي كردند به مسجد تبديل شد و به ساختمان مناره اصلي اضافه شد. در سال 1362 ميلادي با پايان يافتن حكومت سلجوقي اين مسجد به كليسا تغيير يافت ولي در زمان شاهزاده كوركوت دوباره به مسجد تغيير پيدا كرد. در قرن نوزدهم در آتش سوزي از بين رفت و فقط مناره اصلي تا به امروز باقي مانده است و به همين دليل اين مناره را كسيك مناره يا مناره شكسته مي نامند.كسيك مناره در خيابان همساپچي سوكاك با فاصله ي كمي از دروازه تاريخي هادريان و برج هيديريليك قرار دارد و پذيراي مسافران تور لحظه آخري آنتاليا مي باشد.
استانبول، شهري باستاني و مدرن
استانبول محبوب ترين و پر گردشگرترين شهر تركيه است كه ديدني ها و سرگرميها در آن تمامي ندارد. علاوه بر مكان هاي ديدني و تفريحي، بناهاي تاريخي استانبول است كه چشم هر گردشگري را به خود خيره مي كند. با برخي از بهترين آن ها آشنا شويد.
كليسا چورا استانبول – Chora Church : كليساي چورا در قرن شانزدهم و در دوره ي عثماني ساخته شده است. در داخل كليسا نقاشي هاي دوره ي بيزانس و دكوراسيون داخلي نظر بازديد كنندگان تور لحظه آخري استانبول را به خود جلب مي كند. كليساي چورا داراي سه قسمت اصلي درگاه ورودي، بدنه اصلي كليسا و عبادتگاه است. چوره در سال هاي اوليه آن يك صومعه بود. چند قرن بعد به يك مسجد و از سال ۱۹۴۸ به موزه تبديل شده است. كليساي چورا حدودا در 3 مايلي شمال غربي سلطان احمد قرار دارد.
مسجد سلطان احمد استانبول – Sultan Ahmed Mosque : اين مسجد در قرن شانزدهم به دستور سلطان احمد اول ساخته شد و چند قدمي كاخي كه محل اقامت پادشاهان عثماني بوده است قرار دارد. اين مسجد يكي از شاهكارهاي معماري اسلامي است و به دليل استفاده زياد از رنگ آبي در نقاشي هاي داخلي و كاشي هاي آبي، در غرب اين مسجد به نام مسجد كبود شناخته مي شود. اين مسجد در نزديكي هيپودروم قسطنطنيه واقع شده است و تا كليساي بزرگ مسيحيان با نام ايا صوفيا فاصله اندكي دارد.
موزه سنت ايرنه استانبول – Saint Irene Museum : در قرن چهارم كليساي سنت ايرنه به دستور كنستانتي ها ساخته شد و بعدها اين كليسا تبديل به موزه شد. به دليل اينكه ساختمان اين كليسا در بخش معبد اوليه مسيحيان قرار دارد براي بازديد از اين موزه نياز به اخذ مجوز مخصوص است. اين موزه نيز همانند موزه ايا صوفيا در اصل يك كليسا بوده و در عين حال جزو اولين كليساهاي ساخته شده در استانبول نيز مي باشد.
همانطور كه مي دانيد، تاريخ تركيه مانند سينما در هر دورهاي، هنرپيشه هاي خودش را دارد. اين هنرپيشه ها آثار تاريخي شهر زيباي تركيه هستند. از هر اثر تاريخي كه به تماشاي اثري ديگر ميرويد مانند اين است كه از يك پرده سينما و فيلمي زيبا به تماشاي پرده اي ديگر ميرويد. براي سفر به اين كشور كهن و سينمايي، تور هاي لحظه آخري را خريد و يا رزرو كرده و سفر به عمق تركيه را آغاز كنيد.